Terug naar FAQ's
over ons foto

Wanneer komt de koop van vastgoed tot stand?

De koopovereenkomst

De koopovereenkomst is een contract tussen de verkoper en de koper. In de koopovereenkomst worden de belangrijkste afspraken over de verkoop vastgelegd. Deze afspraken zijn bindend voor beide partijen.

De koopovereenkomst moet schriftelijk worden opgesteld en ondertekend door beide partijen. De ondertekening van de koopovereenkomst is een belangrijk moment, want vanaf dat moment is de koop definitief.

De ontbindende voorwaarden

In de koopovereenkomst kunnen ontbindende voorwaarden worden opgenomen. Een ontbindende voorwaarde is een voorwaarde die de koopovereenkomst kan beëindigen.

Veelvoorkomende ontbindende voorwaarden zijn:

  • Financiering: De koper heeft de financiering van de koop nog niet rond.
  • Verkoop van de huidige woning: De koper moet eerst zijn huidige woning verkopen.
  • Technische keuring: De woning voldoet niet aan de verwachtingen van de koper.

De akte van levering

De akte van levering is het document waarmee de eigendom van het onroerend goed overgaat van de verkoper naar de koper. De akte van levering wordt opgemaakt door een notaris.

De akte van levering wordt doorgaans getekend na het verstrijken van de eventuele ontbindende voorwaarden.

De overdracht van de woning

De overdracht van de woning vindt plaats op de dag van de akte van levering. Op deze dag ontvangt de koper de sleutels van de woning en wordt de woning ingeschreven in het kadaster op naam van de koper.

De hulp van een makelaar

Een makelaar kan u helpen bij de verkoop van uw woning. Een makelaar kan u adviseren over de juiste verkoopprijs, de verkoopdocumenten en de marketing van uw woning.

De expertise van ImmoMaMo

ImmoMaMo is een vastgoedkantoor uit Wachtebeke met jarenlange ervaring in de verkoop van vastgoed. ImmoMaMo helpt u graag bij de verkoop van uw woning.