Terug naar FAQ's
over ons foto

Waarom beroep doen op makelaar voor verkoop?

Het is natuurlijk heel goed mogelijk om uw woning (deels) zelf te verkopen. Toch kan het helpen om een lokale makelaar in te schakelen.

 

Allereerst zijn wij als vastgoedkantoor bekend met de regionale woningmarkt. Dit biedt u als verkoper heel veel voordelen! De makelaar kan namelijk door zijn expertise en ervaring goed inschatten wat woningzoekenden in de regio belangrijk vinden. Zo kan het uw woning zo aantrekkelijk mogelijk aan hen presenteren. Bovendien is locatie een grote factor van de waardebepaling of gratis schatting van uw woningwaarde.

 

De voornaamste reden om beroep te doen op een makelaar is echter het uit handen nemen van diverse beslommeringen die gepaard gaan met een verkoopdossier. Onderhandelen, het doornemen van de contracten of bezichtigingen verzorgen: het is allemaal een aardige klus. Wanneer u een makelaar inschakelt, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Veel mensen vinden het daarnaast prettig om terug te kunnen vallen op een professional voor advies en vragen. Wij stellen de vraag graag anders: waarom géén beroep doen op een makelaar voor verkoop?